6 Aralık 2015 Pazar

Tatil Yeri Antalya ve Turizmi

Antalya herkesin bildiği gibi ülkemizin en iyi ve en bilindik turizm yerlerinden birtanesidir. Tatil değince aklımızı ilk gelen yerlerden birtensi Antalya . Dört mevsim boyunca yerli ve yabancı bir çok turisti ağırlayan önemli bir turizm merkezi . Antalya doğası , geleneksel mimarisi , tatil periyodunun uzun olması, bütün güzellikleri ve bütün gelir gruplarını ağırlayabilen bu güzel tatil yeri güzel ve rahat bir tatil için insanlara güzel , eğlenceli ve farklı seçenekler sunuyor . İnsanlar bu sebeplerden dolayı Antalya ' ya gelerek tatilin keyfini çıkartıyorlar . Antalya ' da mevsim güzellikleri ve sıcak havasıyla insanların içini ısıtıyor . Akşamları da gece hayatı , kent yaşamı ile özellikle Rus turistlerin en sevdiği tatil yerlerinden birtanesi. Plajları , deniziyle , otelleriyle  yorucu iş ve okul günlerinden sonra insanları rahatlatıyor . Antalya ' da tatilinin gezinebilecek 9 yerinden bahsedeceğim . Antalya ' da herkesin ve bizim de olduğu gibi gittiğimizde gezdiğimiz ilk yer :

1) Antalya Merkez :
  •  Antalya kent merkezi sıralamının en başında geliyor . Antalya kent merkezinde insanlar denize girebiliyor . Kent merkezinde denize girilebilen nadir şehirlerinden birtanesidir. Konyaaltı ve Lara plajlarına yakınlığı olarak önemli bir kent merkezidir. Palmiyeler ile dizili görkemli caddeleri , canlı kafeleri , muhteşem Antalya evleri ile muhteşem restoranları ve eğlence dolu gece hayatı ile en güzel tatil yerlerinden birtanesi .Dar ve  kalabalık sokakları ile değer kazanan bir yerdir.
2) Olympos : 
Antalya ' da ismi en çok konuşulan yerlden birtanesidir . Özellikle gençlerin tercih ettiği bir yerdir.Doğa ile çevrelenmiş bir ortam , tertemiz plajları ve deniziyle isteyenler için eğlenceli aktivitleriyle Antalya ' ya gelen turistlerin uğramadan gitmedikleri bir yerdir. Caretta carettaların yumurtalarını bırakmasıda bu bölgenin dikkat çekici bir özelliği . Yapılaşmanın yasak olduğu bu
bölgeye üniversitelr gezi düzenliyor . Sakinliköve huzur için müthiş bir merkez. Konaklama için ağaç evler ve pansiyonlar buşunmaktadır.


3) Kemer : 
Antalya ' nın 42 km güneybatısında bulanan bu bölgenin sahili baştan sona turistik tesislerle dolu . Yemeyeşil çam ormanları , yüksek standartta hizmet veren oteller , berra denizi ile harika bir tatil keyfi yaşanabilir . Renki gece hayatı da insanların tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor . 

4) Finike :
Burası Antalya ' nın diğer bölgelerine göre daha az duyulmuş ve daha geride bir yerdir . Uygun fiyattaki otelleri , her bütçeye hitap eden konaklama alanlarıyla turizm açısından gelişmeye çalışan bir yer . Sakin ve ucuz bir tatil için burası tercih edilir . Tarih açısından zengin bir yer. Uzun
kumsalları bulunuyor. 

5) Alanya :
Alanya tarih ve deniz şeridiyşe bilinen bir yerdir . 100 kmlik bir sahili bulunuyor . Sahilde bulanan cafeleri, güzel manzaralı otelleriyle tatil denildiğinde bütün ihtiyaçalrı barındıran bir yer. Yerel kültürü çok beğenilen ve gezildiğinde keyif alınan bir kültürü bulunmaktadır. Alanya Kalesi müthiş bir kuşbakışı Alanya keyfi yaşatıyor . Alanya ' da en fazla turistlerin geldiği yer ise Kleopatra Plajı ' dır . Berrak suyuyla bütün turistleri mest eder .

6) Kaş :
Kaş diğer bölgelere göre ulaşılması da zordur . Türkiye ' nin en iyi dalış bölgelerinde bir tanesi olarak gösterilmektedir. Sakinlik ve huzur isteyenler burayı tercih ediyor . Antalya ' nın diğer merkezlerine göre doğa ve kültürel güzellikleri ile ön plana çıkan bir yer . 20 km uzağında müthiş ve dünyaca ünlü bir plaj bulunuyor .

7) Manavgat :
Antalya ' nın en büyük ilçelerinden birtanesidir. Turizmle büyüyen Manavgat ' ta Oymapınar Gölü ve barajı  önemli bir yapıdır. Barajın çevresinde trekking , rafting gibi eğlence olaylarına tanıklık ediyor . Turistler tarafından en çok ilgi çeken Manavgat Şelalesi ' dir .

8) Belek :
Antalya ' nın Serik ilçesine bağlı bir turizm merkezidir . Akdeniz Bölgesinin en nitelikli turistik konaklama merkezlerine ev sahipliği yapıyor . Çam ormanları ve eşsiz plajlarıya daha çok üst sınıflara hitap eden bir yer . Burada Antalya ' nın en iyi hizmet veren otelleri bulunuyor. Muşteşem bir tatille birlikte hem eğlenmek hemde spor yapmak için turistler türk misaferler burayı tercih ediyor.Tatil fırsatları için sizlere söyleyebileceğim en önemli yer , herkesin tatil edildiği yer   Belek ' te yer alan Calista Luxury Resort



Sonuç olarak Antalya bütün dünya ülkelerinden gelen misafirleri ağırlıyor ve hem yabancı hem türk misafirler tarafından tatil denilince ilk akla gelen bölgelerden bir tanesi . Bazı konaklama yerlerinde yazları kendimi başka bir ülkede tatil yaptığımı zannettiğimde oluyor . Ama herşeyiyle Antalya yazın kesinlike gidip tatil yapılması gereken bir yerdir .


Alican Sürmeli
10-B 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder